Nederlandse startup Karma heeft last van zuinige Amerikanen

Auteur: , 1 Reactie
Bad karma

Dus jij dacht dat alleen Nederlanders enorm zuinig waren? Fout, Amerikanen kunnen er ook wat van.

Karma is een startup die uit Amsterdam komt, maar die vanuit New York opereert. Wat ze doen? Wifidelen. Het is een wifi routertje dat het mobiele netwerk beschikbaar maakt via wifi. Handig dus als je een laptop hebt zonder LTE-modem erin. Of als je toerist bent in de VS.

Karma gebruikt het mobiele netwerk van Sprint om hun mifikastjes van internet te voorzien en daarvoor bieden ze twee soorten abonnement. De een kost een bepaald bedrag per GB en de ander is onbeperkt losgaan. En daar is dus een probleempje mee, want nogal veel gebruikers nemen dat onbeperkt iets te letterlijk.

De bedoeling is dat je het gewoon een beetje gebruikt met je laptop, tablet of je telefoon. Dat zijn redelijk beperkte datastromen. Maar wat doen zunige gebruikers massaal? Ze gebruiken het als hun thuisinternet. Dat mag niet, kan eigenlijk ook niet, maar het lukt ze blijkbaar toch.

Volgens CEO Steven van Wel is het systeem getest met een snelheid van tussen de 1,5Mbps en 2,5Mbps, maar hebben ze het op de markt gebracht met 5 Mbps. Dat was misschien niet zo handig, want daardoor zijn gebruikers het als hun primaire internetverbinding gaan verbruiken. En dat kost veel geld.

De startup wil daarom de eindeloze variant toch een beetje gaan afknijpen. Ze zijn nog wel aan het rekenen op hoeveel ze de dienst gaan beperken.

In ieder geval kunnen we als Nederlanders toch een beetje opgelucht ademhalen: we zijn niet de enigen in de wereld die overal op proberen te bezuinigen. En dat is toch goed karma.1 reactie

Haha zo zie je maar niet iedereen is geschikt om zijn eigen bedrijf te runnen. Met een beetje logisch nadenken hadden ze dit natuurlijk van te voren kunnen bedenken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).