Nederlandse startup komt met technologie voor wereldwijde dekking

Magnitude Space
Magnitude Space is de eerste Nederlandse commerciële satellietoperator.

Het bedrijf introduceert deze week een innovatie op het gebied van wereldwijde connectiviteit. De Amsterdamse startup heeft nieuwe technologie ontwikkeld waarmee organisaties wereldwijd, eenvoudig alles kunnen monitoren. De technologie biedt wereldwijde dekking en het is voor het eerst dat deze connectiviteit overal, toegankelijk en betaalbaar wordt aangeboden.

Overal inzicht
Het satellietnetwerk van Magnitude Space maakt wereldwijde inzichten mogelijk. Te denken valt aan weersomstandigheden in Afrika, de locatie van kleine vissersbootjes midden op zee of een boer in de “outback” van Australië die wil weten hoe het met zijn grond is, of waar zijn kudde vee is. Alles kan overal worden gemonitord, ook op de meest afgelegen plekken ter wereld. Het netwerk kan onder andere op een globale schaal bijdragen aan verbeterde landbouw, duurzame visserij, klimaatverbetering en optimalisering van logistiek.

Puur Nederlandse innovatie
Magnitude Space is een Amsterdamse start-up die in 2016 is opgericht door Ernst Peter Hovinga, Coen Jansen, Maarten Engelen en Laurens Groenendijk. Het team heeft een solide basis in Satelliet Communicatie, “Cubesat” technologie en Online Marktplaatsen, waarbij Maarten en Laurens wellicht het meest bekend zijn als voormalige founders van Treatwell.com en Just-Eat.com. Ernst Peter Hovinga, CEO van Magnitude Space: “Onze oplossing is baanbrekend. Slechts 10 procent van de wereld heeft werkelijk dekking door huidige netwerken zoals GSM of WIFI. Wij kunnen organisaties helpen impact te maken door -letterlijk – overal inzicht in alles te bieden.” Het systeem is ontwikkeld met Nederlandse partners, in nauwe samenwerking met de European Space Agency (ESA). De eerste satelliet wordt eind 2017 gelanceerd.

De eerste klanten hebben inmiddels getekend en de start-up heeft een miljoen groeikapitaal opgehaald voor de internationale uitrol. Naar verwachting kunnen de eerste klanten van het bedrijf begin 2018 volledig gebruikmaken van het systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *