Nederlandse startup laat je Bitcoins weggeven

Bitcoin
Al maanden niet tevreden over je Bitcoins en het verloop van de koers? Geef ze weg!

Een goed doel of hulporganisatie ondersteunen middels ouderwetse euro’s kennen we wel. Echter, je cryptocurrency gebruiken om een mooi gebaar te maken hebben we nog niet vaker gezien. In elk geval van Nederlandse bodem, want via crowdfunding-startup Whydonate is het vanaf vandaag mogelijk om Bitcoins te schenken aan een goed doel.

Lees ook: Over Bitcoin en dalende buitenlandse valuta

Whydonate is een online platform. Het initiatief zamelt donaties in door middel van crowdfunding voor goede doelen. Vanaf heden kan bij betaalmethodes voor Bitcoin worden gekozen. Dit gaat door middel van een QR-code. De betaling wordt vervolgens omgezet naar euro’s, zodat het goede doel de donatie in de Europese valuta ontvangt. Een gemiste kans, want het zou pas echt tof zijn als die organisatie met crypto’s aan de slag gaat. Het lijkt nu vooral een gimmick, want wat voor nut heeft het om Bitcoin te doneren als het toch door een converter gaat. Whydonate verdedigt zich door te zeggen dat de schommelende waarden van cryptocurrency’s niet bijdragen aan stabiliteit. Zo kan een donatie de ene dag veel waarde hebben in euro’s en de andere dag is die waarde weer teniet gedaan door een dalende koers.

Via Whydonate is het onder meer mogelijk om geld over te maken naar het Rode Kruis, Stichting Vluchteling, Aidsfonds, KWF Kankerbestrijding en Artsen Zonder Grenzen. Er zijn in totaal ongeveer 1600 goede doelen waaruit gekozen kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *