Nederlandse stations, musea en meer in Google Maps

Google Maps Indoor in Nederland
Vanaf vandaag is het mogelijk om veel Nederlandse stations (14), meerdere musea, voetbalstadions, supermarkten en winkelcentra te verkennen via Google Street View, maar ook gewoon via Google Maps. Indoor navigatie is eindelijk groots gelanceerd.

Het was al langer mogelijk voor bedrijven om binnenshuis Street View foto’s te laten maken en die in Google Maps te plaatsen, maar Google gaat nu nog een stap je verder. Van veel grote stations, stadions en andere gelegenheden zijn nu gedetailleerde kaarten gemaakt. Zo weet je eindelijk hoe je het snelst naar het iCentre in CityMall Almere moet lopen.

Google heeft op dit moment 14 treinstations toegevoegd, om precies te zijn: Amersfoort, Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk, Amsterdam Zuid, Delft, Den Haag Centraal, Den Haag Hollands Spoor, Deventer, Groningen, Haarlem, Leiden, Nijmegen, Rotterdam Centraal en Utrecht Centraal en de NS wil volgend jaar nog meer stations toevoegen. Het handige is ook dat de NS actief wijzigingen die ontstaan door stationsverbouwingen verwerkt. Zo weet je dus altijd precies hoe je moet lopen.

Verder zijn de onder meer Hoog Catharijne (Utrecht), CityMall in Almere, de Bijenkorf-filialen en een onbekend aantal vestigingen van Albert Heijn toegevoegd. En de Amsterdam Arena (Ajax), het Philips Stadion van PSV en de Rotterdamse Kuip (Feyenoord). Voor de cultuurliefhebbers zijn tien musea, waaronder het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Kröller-Müller en het Haagse Gemeentemuseum in kaart gebracht.

Enkele weken geleden was al bekendgemaakt dat Eindhoven Airport ook van binnen op de kaart gezet was door Google.

Bedrijven en attracties hebben ook de mogelijkheid om zelf een plattegrond te uploaden als ze dat willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *