Nederlandse Taxicentrales lanceren AppAcab-app

Auteur: , 4 Reacties
AppAcab

Uberchauffeurs krijgen concurrentie. Grote taxicentrales hebben zich verenigd in een app die het heel gemakkelijk maakt om snel een taxi te bestellen en te betalen.

Als de app op 1 mei gelanceerd wordt (volgens Sjaak de Winter van de Rotterdamse Taxi Centrale) zullen de taxi’s van Taxi Centrale Amsterdam, de Utrechtse Taxi Centrale, de Rotterdamse Taxi Centrale en de Haagse Taxi Mobilofoon de app ondersteunen. Daarnaast staat de app open voor samenwerking met andere taxibedrijven uit Nederland.

Verschillende betaalmethoden
Volgens de Winter, in een gesprek met AT5, werkt men al twee jaar aan de app, en zou het dus geen reactie zijn op de recente hype en ophef rond taxidienst Uber en Uberpop, dat twee jaar geleden nog niet bestond. Om het voor gebruikers zo makkelijk mogelijk te maken om te betalen zal de app iDeal ondersteunen, maar kun je er ook voor kiezen om contant te betalen, of met een pinpas of creditcard.

Ondanks de samenwerking kunnen taxibedrijven gewoon hun eigen beleid blijven hanteren, waaronder het prijsbeleid. AppAcab moet uiteindelijk in heel het land actief worden.4 reacties

Unfortunate keuze van de naam.. ACAB is een welbekende afkorting van All Cops Are B*stards ;p.
@dgk1993: Ik kende ‘m nog niet.
“Ondanks de samenwerking kunnen taxibedrijven gewoon hun eigen beleid blijven hanteren, waaronder het prijsbeleid. AppAcab moet uiteindelijk in heel het land actief worden.”

Heerlijk transparant dus, zoals het hoort in de taxiwereld.
Zit er trouwens ook de “bestel knokploeg” knop in de app. Voor als je een Uber taxi spot?
Ik ben benieuwd of er ook een beoordeling per chauffeur wordt gegeven, zoals bij Uber. Dat durft men waarschijnlijk niet aan, maar het zou de kwaliteit van de service op een simpele manier ontzettend ten goede komen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).