Nederlandse tech-startups horen bij de beste ter wereld

Twee Nederlandse bedrijven krijgen titel meest veelbelovende techpioniersDat ons land veel te bieden heeft op het gebied van tech is zeker niet gelogen. Twee bedrijven uit ons land zijn zelfs uitgeroepen tot de meest veelbelovende techpioniers.

Het gaat om de bedrijven Plant-E en Protix Biosystems. Beide bedrijven zijn door het World Economic Forum uitgekozen in de categorie Energie, Klimaat en Infrastructuur. De titel werd uitgereikt aan 39 bedrijven over de hele wereld. In totaal waren er 500 bedrijven in de running. Het zal je misschien niet verbazen dat Amerika de meeste titels binnen sleepte, aangezien daar ongelofelijk veel startups het levenslicht zien.

Protix Biosystems kweekt insecten op plantaardig afval. Vervolgens worden deze weer verwerkt tot voedsel voor de kweekindustrie. Het bedrijf Plant-E is onderdeel van de Universiteit van Wageningen en houdt zich bezig met het opwekken van elektriciteit uit planten. De planten kunnen bijvoorbeeld straatverlichting voorzien van elektriciteit. Beide bedrijven krijgen dankzij de titel toegang tot het netwerk van het World Economic Forum, dat gevestigd is in Zwitserland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *