Nederlandse uploader krijgt boete van 7.500 euro

Brein
Brein is weer lekker bezig!

Het gaat om een lid van 2LionsTeam, waarvan Brein er eerder al een stel wist te pakken, om vervolgens te schikken voor tienduizenden eurootjes. Na die vangst koos dit lid eieren voor zijn geld en stopte met uploaden, maar dat verhinderde Brein niet hem in de kraag te vatten.

Hij zal Brein nu 7500 euro moeten betalen én alle geüploade torrents moeten verwijderen. IN totaal claimt Brein nu 75.000 euro van het gehele team te zullen ontvangen.

Kuik stelt dat ook VPN-services geen afdoende beveiliging zijn tegen zijn treurniswekkende stichting. Sterker nog, gebruik van VPN zou resulteren in een hogere ‘boete‘. Waarom dan in godsnaam zei hij er niet bij. Vermoedelijk gewoon omdat Brein het niet zo heeft op VPN-services.

Affijn, een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Nog geen reacties

 1. Brein is geen overheidsinstantie (lees justitie of politie) en kan niemand oppakken of een boete opleggen. Anders kan ik ook wel een stichting beginnen en Brein een boete opleggen vanwege privacy schendingen.

  • @realcar: voeg daar dan ook maar aan toe:
   – afpersing
   – (poging tot) chantage
   – misbruik van wetgeving (op oneigenlijke gronden ex parte uitspraken bij rechters weghalen, zodat de tegenpartij geen verweer kan voeren)

   Suggestieve gok: de opa van Tim Kuijk was waarschijnlijk een NSB-er.

 2. Met Realcar eens, het blijft een civiele kwestie. Ze zullen eerst naar de rechter moeten. Ook die drogreden mbt de VPN is ronduit lachwekkend. Het is Microsoft ooit ook succesvol gelukt om de afstand tussen strafrecht en civielrecht te doen vervagen. Men dacht ook dat de politie aan de deur kwam als ze een illegale Windows installeerden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *