Nederlandse vrouw ziet mobieltje in haar hand opzwellen

Nederlandse vrouw ziet mobieltje in haar hand opzwellen
Een vrouw uit Enschede had afgelopen zondag te kampen met ernstige accuproblemen. Toen ze haar telefoon in de hand had werd deze, naar eigen zeggen uit het niets, opeens heet en begon op te zwellen. Eén keer raden wat daarna gebeurde.

In de rij voor de kassa van een tuincentrum merkte de vrouw in kwestie het vreemde gedrag van haar één jaar oude Samsung Galaxy S3 op. Niet lang na het opzwellen van de telefoon volgde de onvermijdelijke knal: de lithium-ion accu klapte. De vrouw had geluk dat er een hoesje én nog een klapcover omheen zat, waardoor ze er alleen een pijnlijk hand aan overhield.

Na de klap gooide de vrouw de telefoon van schrik op de grond, waarna er een steekvlam uit de accu kwam. Klinkt plausibel, want eenmaal oververhit kan lithium voor een flink vuurtje zorgen. De oorzaak is uiteraard nog onbekend. Samsung zegt het voorval te onderzoeken. Foto’s van de ploftelefoon HIERRR.

Het is niet de eerste S3 waarvan de accu zich ietwat onvoorspelbaar gedraagt, om het voorzichtig uit te drukken. Als grootste telefoonverkoper ter wereld – Samsung verkocht in het derde kwartaal van dit jaar 88 miljoen toestellen – kan er dus wel eens wat misgaan.

In een reactie zegt Samsung dat het hier om een “uniek geval” gaat.

UPDATE: Uw redactienerd mocht voor de camera van Hart van Nederland een verhaaltje houden over plofaccu’s. Bekijk de beelden HIERO.
redactienerd.jpg

[lg_folder folder=”Samsung/0_Divers/Ontplofte_Samsung_Galaxy_S3/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *