Nederlandse primeur: PlayStation 5 nu al te bestellen

game-mania-verkoopt-ps5-playstation-5
Grote game-verkoper start een zeer bijzondere actie.

Wat we ervan moeten vinden weten we niet, maar het is in ieder geval een reclamestunt die de wereldpers haalt. De Nederlandse spellenketen Game Mania biedt nu al de PlayStation 5 aan in de voorverkoop. De console wordt niet eerder verwacht dan rond de feestdagen van 2020 en gaat wellicht pas in 2021 in de verkoop. Daarnaast is formeel nog niet bevestigd dat de PlayStation 5 in Nederland uitkomt, al lijkt dat een formaliteit. Wat wel bekend is over PlayStation 5 deelden we al eerder.

De actie van Game Mania is dan ook bijzonder vroeg en genereert veel aandacht. Het werkt vrij eenvoudig. Je moet naar de winkel komen om een exemplaar te bestellen. Je betaalt dan ook een borg van EUR 50,-. Deze wordt van het aankoopbedrag (dat nu nog niet bekend is) afgetrokken als je te zijner tijd jouw console op komt halen. Bestellen via de webshop is niet mogelijk. De verwerking van de inschrijving gaat op chronologische volgorde. Degene die zich als eerste inschrijft heeft dus ook als eerste de PlayStation 5 in huis zodra deze geleverd zijn aan Game Mania. Daarnaast hebben de eerste inschrijvers ook de eerste keuze als er te zijner tijd meer kleuren en types beschikbaar komen.

Over de oplage die het bedrijf binnen krijgt en de prijzen is niets bekend. Wel geeft het bedrijf aan dat je bij annulering jouw aanbetaling van EUR 50,- terug krijgt. Of veel mensen nu direct naar Game Mania rennen om razendsnel te kunnen gamen in de toekomst is afwachten, maar dat de reclamestunt veel aandacht genereert is wel duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *