Nederlandse Ziggo-baas casht ruim 10 miljoen Euro

Topman ziggo casht 20 miljoen
We hoeven deze kerst geen medelijden te hebben met de CFO van Ziggo.

Het gaat om CFO (Chief Financial Officer) Bert Groenewegen. Hij verkocht op 11 november ruim 260 duizend aandelen, goed voor bijna 10,3 miljoen euro. De financieel bestuurder cashte eerder al voor 3,4 miljoen euro.

President-commissaris Andrew Sukawaty harkte echter nog meer binnen, zo blijkt uit meldingen bij toezichthouder AFM. De Amerikaanse president-commissaris van Ziggo verkocht op 11 november de 513 duizend aandelen voor 39,13 euro per stuk. Dat leverde hem 20.081.829,04 euro op. Anderhalf jaar geleden verkocht Sukawaty al eens een pakket ter waarde van 5,4 miljoen euro.

Beleggersvereniging VEB noemt de Ziggo-miljoenen ‘on-Nederlands’. Niet alleen vanwege het bedrag – 20 miljoen euro is 2,5 keer het bedrag dat Ajax volgend jaar van zijn nieuwe sponsor krijgt – maar ook omdat de president-commissaris het meeste krijgt van iedereen.

De twee verkochten de aandelen ruim een maand na de goedkeuring van de Ziggo overname. Sukawaty vertrekt, Groenewegen blijft. Die laatste kreeg een dag voor de verkoop van zijn pakket (op 10 november) ruim 11 duizend nieuwe aandelen en kan dit trucje wellicht binnenkort herhalen. Het overgenomen Ziggo zal op 22 december namelijk van de beurs worden gehaald, wat betekent dat de laatste handelsdag op Euronext op vrijdag 19 december zal zijn. Dit maakte de kabelaar vrijdag bekend.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *