Nee! De Google Glass komt terug

Auteur: , Geen reacties

Het houdt niet op, niet vanzelf.

Toegegeven, het was een interessant experiment. Google bracht twee jaar geleden in kleine getallen een slimme bril op de markt, om te zien hoe het publiek reageert op een nerdbril met camera en prisma-lens die de drager allerhande informatie van zijn smartphone toont. Na alle #OPHEF over privacy en een gebrek aan belangstelling besloot Google in januari het Glass-project in de ijskast te zetten.

Binnenkort is ‘ie echter weer van de partij. Volgens de Wall Street Journal komt er een aangepaste versie waarmee gemikt wordt op het bedrijfsleven, gezondheidszorg, fabrieken en de energie-industrie. De zakelijke variant van de Google Glass zou dit najaar al gepresenteerd worden.

De nieuwe Google Glass wordt bovendien een stuk goedkoper dan de 1500 dollar die het eerste model kostte. Het wordt ook geen volledig frame meer, maar een prisma met een stukje hardware dat op iedere bril kan worden geklikt. Klein pluspuntje: whitemenwearinggoogleglass.tumblr.com krijgt binnenkort weer updates.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).