Neemt Samsung ook afscheid van de headphone jack?

Auteur: , 1 Reactie
Neemt Samsung ook afscheid van de headphone jack?

Als één van de weinige topmerken hanteert Samsung nog wel steeds de befaamde 3.5mm jack-ingang.

Net als neushoornen, wordt de headphone jack met uitsterven bedreigd. Bij Apple zijn ze al over. Zelfs de nieuwste iPad Pro heeft geen 3.5mm jack-ingang meer. Ook steeds meer Android-merken zien we overstappen. Riep OnePlus trouw te blijven aan de ingang, is ook bij de 6T de headphone jack gesneuveld.

Samsung doet het in dat opzicht anders. Wie echt gruwelt van Bluetooth koptelefoons, kan nog altijd bij het techbedrijf uit Zuid-Korea terecht. Maar voor hoelang nog? Ook Samsung lijkt af te gaan stappen van de techniek. Althans, dat zien we aan de hand van gelekte foto’s van de Samsung W2019.

Deze nieuwe high-end smartphone beschikt op de gelekte foto’s niet over 3.5mm jack-ingang. Hoewel dit geen officiële foto’s zijn, kunnen we er vanuit gaan dat vroeg of laat ook Samsung gaat overstappen. De komende jaren nog aan de dongeltjes en uiteindelijk overstappen op draadloos. De muziekfanaat zal gruwelen bij het idee. Draadloos is qua kwaliteit never nooit zo goed als een bedrade koptelefoon. (via Weibo)

Neemt Samsung ook afscheid van de headphone jack?1 reactie

Er is een super eenvoudige oplossing om als fabrikant niet in te hoeven leveren op gebruiksgemak bij het weglaten van de 3.5mm jack, en dat is om gewoon 2 USB-C poorten te monteren! Waarom denkt geen enkele fabrikant hieraan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).