Nelson Mandela herdacht door Google

Nelson Mandela herdenking
Om stil te staan bij het overlijden van Nelson Mandela heeft Google iets gedaan wat ze eigenlijk zelden doen. Op de Google homepage staat vandaag een korte herdenking aan de op 95-jarige leeftijd gestorven Mandela, inclusief een link naar een prachtig digitaal naslagwerk over zijn leven.

Het komt zeer zelden voor dat Google links plaatst op haar homepage, maar voor Mandela werd een uitzondering gemaakt. Vandaag is er de tekst Nelson Rolihlahla Mandela, 1918 – 2013 te vinden, die verwijst naar het Nelson Mandela Digital Archive Project.

Google herdenkt Nelson Mandela

Dat is een prachtige website waar, naast informatie ook een heleboel foto’s, video’s en verhalen te vinden zijn over de Zuid-Afrikaan die een einde maakte aan de apartheid. En wist je dat de oud-president een ware voorliefde had voor auto’s? Alles over de auto’s van Mandela lees je bij onze collega’s van Autoblog.

Mocht je trouwens een tweet van Paris Hilton voorbij hebben zien komen, waaruit blijkt dat ze Nelson Mandela verwart met Martin Luther King, dan kunnen we je geruststellen. Die tweet is een hoax, afkomstig van het account @DeletedTweets. Mevrouw Hilton zat, naar eigen zeggen, in het vliegtuig toen die fake tweet werd verstuurd.

Paris Hilton tweet over Mandela

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *