Nep-instructies van 4chan slopen Xbox One permanent

Trolololo Xbox One
De Xbox One speelt geen Xbox 360-games. En dus is internet-chaosmachine 4chan daarop ingesprongen door nep-instructies te geven over hoe je backwards compatibility zou kunnen aanzetten. Het addertje onder het gras? De instructies zijn zo nep als wat en slopen je Xbox.

De Xbox One heeft niet een hele makkelijke start in het leven gehad. Eerst was er de ophef over de camera, toen de continu vereiste internetverbinding. Vervolgens de diepe integratie met Xbox Live, waardoor een abonnement zo goed als verplicht werd. Dus dan hoop je dat er wat goed nieuws van het internet komt om backwards compatibility aan te zetten, blijkt dat een hele kwaadaardige grap te zijn.

Nep-instructies slopen Xbox

Als je bovenstaande instructies volgt, zal de console niet meer opstarten. En de trollen op 4chan hebben nog geen instructies gegeven over hoe je het dure speeltje dan weer kan ‘ontslopen’. Lekker dan. Microsoft zelf heeft er ook lucht van gekregen, en Larry Hyrb, leider van de games-afdeling bij het Amerikaanse bedrijf, heeft een tweet geplaatst waarin hij waarschuwt voor deze flauwe (en dure) grap.

Tweet van Microsoft

Hoewel het uiteraard niet netjes is van 4chan om zo’n grap uit te halen oogst het wel veel succes. Dit geeft aan hoe groot de vraag is van gamers om hun oude games te kunnen blijven gebruiken op de nieuwe consoles. Zowel de Xbox One als de PS4 bieden geen compatibiliteit met hun voorgangers, wat gezien de enorme collectie games toch een gemis is.

Nog geen reacties

  1. ‘Hoewel het uiteraard niet netjes is van 4chan om zo’n grap uit te halen…’

    Sorry hoor, maar 4chan is in het leven geroepen om te trollen, en als je dan vervolgens instructies van een dergelijke website volgt zonder verdere research is het je verdiende loon.

  2. Uh, aan die instructies is volgens mij al vrij duidelijk te zien dat je iets doet wat niks met backwards compatibility te maken heeft 🙂 freezone.reboot lijkt me duidelijk iets wat je niet wilt invoeren. Sowieso lijkt het me logisch dat backwards compatibility niet zo simpel aan te zetten zou zijn.

    Maarja, genoeg goedgelovige mensen op de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *