Nep Shenmue 3-crowdfunder haalt geen $2.941.552

Shenmue 3
Een Kickstarter-campagne voor de nieuwe game Shenmue 3 haalde binnen 9 uur het doel van $2 miljoen. Het eerste miljoen was al binnen na een paar minuten: een absoluut record. Een oplichter dacht daar van te profiteren.

Met de $2 miljoen heeft de game genoeg geld binnen om te worden ontwikkeld. Er wordt nu nog gewerkt aan de zogenaamde ‘stretch goals’.

De kickoff voor de Kickstarter werd gegeven op E3, wat het succes mede verklaart. Een Indiegogo-gebruiker die luistert naar de naam ‘Ryan Nets’ hoopte dat mensen het verschil niet zouden zien tussen zijn campagne en het origineel. Dat bleek een misrekening: zijn kopie is inmiddels verwijderd, zonder dat er een enkele dollar is toegezegd.

Voor zijn kopie gebruikte Nets dezelfde teksten en plaatjes en hij embedde een YouTube-video van de aankondiging van Shenmue 3 tijdens de E3-conferentie. Hij voegde slechts een enkele zin toe: “Help make it happen for Shenmue 3 and Ryan Nets!”. Het mocht niet baten.

Shenmue 3 is een direct vervolg op Shenmue 2 voor de Dreamcast. De game moet in 2017 klaar zijn en in de winkels liggen.

[gv data=”GVUMPUabdlk”][/gv]

3 reacties

  1. Tijd: 2m15s

    Girl: I love this season, the forest all full of color.
    Boy: Yeah.
    Girl: Can you jump?
    Boy: Yeah.
    *meisje springt naar de overkant onder een muziekmelodie die een hoogtepunt en bloeiend einde der hoogespannen verwachtingen doet vermoeden*
    Girl: (aan de overkant) Boy, this way!
    Boy: Uh, ok.
    Girl: (verliefde blik) Come on, let’s hurry

    Tijd: 03m10s

    Af en toe snap ik die Aziaten en hun voorkeur voor die tekeningen niet. En is dit zo spannend? Binnen 1 minuut een miljoen USD ophalen met een trailer waarbij in één f* minuut een meisje een rivier oversteekt en de jongen vier woorden uitspreek als antwoord op drie hele zinnen van het meisje. *pakt biertje* Forza 6 iemand?

  2. Ik vind het een beetje onfris dat tijdens een persconferentie van Sony (dat is multimiljarden bedrijf Sony) er om geld wordt gevraagd voor een game om te “kijken” of er animo voor is.

    Maak je game, is het een succes —> moneyz verdiend
    Geen succes? —–> ondernemers risico

    Ik hoop dat het spel goed gepiraat wordt! Vieze gierige Sony….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *