NES hack: speel games van meerdere consoles [video]

Auteur: , 1 Reactie
NES Classic Edition teardown

Over multifunctionele consoles gesproken...

Sinds 11 november vorig jaar is de NES Classic Edition officieel in de verkoop. Nouja, in de verkoop… Het apparaat is zo populair dat hij vrijwel nergens meer te verkrijgen is. Voor de gelukkigen onder ons die wel de console op de kop hebben weten te tikken, is er nu een hack beschikbaar waardoor de NES nóg toffer wordt.

Vorige maand was er al een handige hack beschikbaar, maar dankzij enkele tech-geeks kun je vanaf nu ook games van de Game Boy, SNES en Genesis te spelen. Dit is mogelijk doordat de hackers RetroArch, een speciale emulator, draaiende hebben weten te krijgen op het stukje nostalgie.

Over de legaliteit van het speciale ‘project’ valt te twijfelen. De NES Classic Edition is namelijk niet van nature in staat om andere ROMs te spelen dan de spellen die meegeleverd zijn. Aan de andere kant is het voor gamers natuurlijk ook verdomd interessant om zoveel spellen van andere consoles te kunnen spelen.

Het probleem wat dankzij deze hack kan ontstaan, is dat Nintendo in de toekomst wel twee keer nadenkt over het heruitbrengen van een van haar consoles. Het bedrijf wil natuurlijk niet geassocieerd worden met piraterij. Bekijk onderstaande video en oordeel zelf of de hack de moeite waard is.1 reactie

zucht als dat ding nou eens te koop was voor onder de $100
Je kunt zelfs een leeg doosje kopen voor $40
http://www.ebay.com/itm/like/322383874846?lpid=82&chn=ps&ul_noapp=true

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).