Nest-apparaten gaan communiceren met auto’s en lampen


De slimme thermostaat en rookmelder van het Amerikaanse Nest Labs kunnen straks met legio apparaten communiceren. Van auto’s tot wasmachines.

Nest Labs, opgericht door ex-Apple topman Tony Fadell en eerder dit jaar door Google gekocht voor 3,2 miljard dollar, maakt van suffe apparaten als thermostaten slimme devices. Zo leert de thermostaat zichzelf op welke temperatuur een gebruiker zijn huis het liefst heeft en regelt dit vervolgens automatisch. Het rookalarm dat Nest Labs ontwikkelde, zou minder irritant moeten zijn dan een traditioneel alarm: in plaats van harde piepjes licht het op in felle kleuren en laat het een menselijke stem horen. Door met een arm te zwaaien stopt het alarm.

Nu gaan ze weer een stap verder en openen ze een platform en software-ontwikkelingsprogramma, wat inhoud dat allerhande apparaten en apps via wifi met producten van Nest kunnen communiceren. Nest heeft ook al een aantal voorbeelden gegeven. Zo zullen de garagedeuren van Chamberlain de thermostaat kunnen vertellen wanneer je thuiskomt en kun je de temperatuur regelen vanuit je Mercedes-Benz. Ook Logitech haakt aan en zorgt voor een integratie met de Harmony Ultimate-afstandsbediening. Zelfs de fitnesstracker van Jawbone werkt samen met de thermostaat en vertelt ‘m wanneer je wakker wordt, zodat de temperatuur meteen kan worden aangepast. Kortom, Nest maakt grote stappen om het internet of things te realiseren.

Het werkt ook de andere kant op. Zo kan Nest’s rookmelder de lampen van LIFX rood laten knipperen als er alarm wordt geslagen of via een app de buren waarschuwen. Later dit jaar zal Nest ook geïntegreerd worden met diensten van Google, zoals spraakbediening en een integratie met Google Now.

[gv data=”bPdltu-93pM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *