Net niet: bekijk de landing van de Falcon 9-raket

Auteur: , Geen reacties
Falcon-9-landingspoging

SpaceX geeft niet zomaar op en probeerde onlangs wederom om een raket te laten landen op een drijvend platform. Dat ging niet helemaal perfect, maar gelukkig hebben we de beelden nog.

We hebben er al vaker over geschreven: het ambitieuze plan van SpaceX om een raket na een vlucht weer op zijn pootjes terecht te laten komen op een platform, zodat hij een stuk beter te hergebruiken is, zodat er miljoenen bespaard kunnen worden. Dat ging al eens mis, maar de aanhouder lijkt te winnen, want hoewel ook deze test resulteerde in een kapotte raket komt de ruimtevaartorganisatie steeds dichterbij.

Vine-video
SpaceX zette zojuist een Vine-video op Twitter waarin je kunt zien dat het bijna goed ging. Op het eerste gezicht lijkt er ook sprake te zijn van een succesvolle landing, maar daarna zou een ‘teveel aan zijwaartse snelheid’ de raket alsnog om hebben gekiept. In juni gaat er weer een Falcon 9 de lucht in, en als deze test een voorteken is, zou dat zomaar eens degene kunnen zijn die geschiedenis gaat schrijven.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).