Netflix werkt aan keiharde, confronterende film

netflix-american-son
Controversieel toneelstuk ‘American son’ wordt Netflix Original Movie.

Vorig jaar ging het maatschappijkritische toneelstuk ‘American son’ in Amerika in première. Het spannende verhaal stelt diverse Amerikaanse, maar ook internationale maatschappelijke problemen aan de kaak. Zo zie je vooroordelen van blanke politie-agenten tegen donkere Amerikanen, het verschil van behandeling van donkere en blanke tieners bij vermissingen en de vooroordelen waar een ouderpaar met verschillende huidskleur tegenaan loopt.

Dit alles wordt behandeld in de setting van een politiebureau in Florida. Hier komen de al lang gescheiden (donkere) moeder Kendra en (blanke) vader Scott weer bij elkaar om te wachten op nieuws over hun vermiste tienerzoon Jamal. Scott, die zelf FBI-agent is, komt al snel klem te zitten. Aan de ene kant is daar zijn ex-vrouw die in de kleinste details sporen van ‘discriminatie’ herkent. Zij is niet te beroerd daar hard en sarcastisch op te reageren. Aan de andere kant ziet hij de politie-agenten, die deel uitmaken van hetzelfde systeem als hij en die hij dus ook begrijpt. Toch moet hij gaandeweg inzien dat zijn ex-vrouw regelmatig gelijk heeft. Het is precies deze invalshoek, die van de ouders die overal tussen vallen, die dit toneelstuk zo uniek en aangrijpend maakt.

Netflix heeft nu de rechten gekocht om van dit toneelstuk een Netflix Original Film te maken, de zoveelste Netflix-original release. De in Nederland minder bekende acteurs Kerry Washington, Steven Pasquale, Jeremy Jordan en Eugene Lee spelen de hoofdrollen. De ook minder bekende regisseur Kenny Leon regisseert de film. Dat is gemakkelijk, want dezelfde cast speelt en regisseert nu de musical. De opnames voor de film zullen in februari beginnen en de film zal naar verwachting eind 2019 te zien zijn op Netflix.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *