Netflix is begonnen aan kruistocht tegen VPN

Netflix
Al in 2014 beschuldigden verschillende entertainment-aanbieders Netflix ervan piraterij mogelijk te maken en een kleine twee weken terug kondigde de service aan stappen te gaan ondernemen tegen VPN-ers. De immens populaire streamingservice blijkt woord te houden.

uFlix is de eerste VPN-service die claimt te zijn geblokkeerd door Netflix. De Australische dienst vraagt voor zijn service een pond per maand. Momenteel gaat het slechts om een paar gebruikers, maar uFlix zegt te verwachten dat dit aantal zal toenemen.

De boodschap die de geblockte gebruikers te zien krijgen is:

“You seem to be using an unblocker or proxy. Please turn off any of these services and try again.”

Ondertussen geeft Netflix toe dat het ze niet zal lukken alle VPNs te blokkeren. Hoe de strategie er verder uit ziet is niet duidelijk, maar dat er nog vele aanbieders zullen volgen lijkt een zekerheid. Dat sommige, maar niet alle uFlix-gebruikers worden geblokkeerd duidt erop dat handmatig verschillende IP-adressen worden geblokkeerd.

5 reacties

      • @Donstil: Iets minder kan ook wel he.. Maargoed, waar het dus op neer komt is dat ik geen geld over heb voor de “content” die ze in Nederland aanbieden en wel voor de “content” die ze in bijvoorbeeld Amerika aanbieden. Dat is misschien wel geen recht maar dat betekend wel dat ze een klant kwijtraken, tenzij ze iets aan het aanbod in Nederland doen.

  1. Als de film- en tv industrie af wilt van downloaders, zullen ze zelf ook moet inbinden. Als ik 20 euro per maand betaal om films te kijken, en 4 keer per maand de tijd heb om een film te kijken, wil ik wel elke film die uit is kunnen kijken. En voor series exact het zelfde. Maar nu ben ik snel gestopt met netflix, puur omdat het Nederlandse aanbod zuigt.

    De muziek wereld lijkt dit beter te begrijpen. Spotify, soundcloud, youtube etc. bieden alles wat ik zou willen luisteren voor een eerlijk bedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *