Netflix blijft groeien en groeien

Netflix
De Amerikaanse streamingdienst is vermoedelijk hét alternatief voor televisie aan het worden, voor een ieder die nog niet is overgestapt.

Wereldwijd stapt men over op Netflix. Andere streamingdiensten moeten aanzien hoe de Amerikaanse dienst de wereld domineert. Gisteren heeft Netflix bekendgemaakt dat de dienst inmiddels 104 miljoen abonnees telt. Een snellere groei dan het bedrijf zelf voor mogelijk hield.

Topmannen stellen dat investeringen in nieuwe producties voor shows en films hebben geholpen om online televisie heet te maken. Dit zal er ongetwijfeld mee te maken hebben. Denk aan een series als 13 Reason Why en House of Cards. Deze spraakmakende shows zorgden voor gesprekken in de wandelgangen. Men werd nieuwsgierig naar deze series. De series zijn echter alleen te zien in combinatie met een Netflix-abonnement.

Netflix verwelkomde 5,2 miljoen nieuwe abonnees in het tweede kwartaal van dit jaar. De meeste nieuwe abonnees komen van buiten de Verenigde Staten. De omzet nam met 32 procent toe in vergelijking met dezelfde periode in 2016. (via BBC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *