Netflix blundert, mag eigen content niet overal tonen

House of Cards
Netflix is toch juist in het leven geroepen om content van allerlei verschillende aanbieders samen te brengen, zodat de gebruiker niet zijn toevlucht hoeft te nemen tot piraterij. Je zou dus mogen verwachten dat minimaal de eigen content overal te zien is – maar nee.

…En dan hebben we het niet over Malawi, Tadzjikistan of Micronesië, maar gewoon over landen als Spanje en Duitsland waar bepaalde programma’s niet te zien zijn.

In een land als Oostenrijk, of een Speciale Administratieve Regio als Hong Kong, maar ook in een continent als ‘Afrika’ is het niet mogelijk om naar House of Cards te kijken – ten minste, niet op de legale, VPN-loze manier die Netflix voor ogen heeft. In sommige landen zijn alleen de eerste drie seizoenen beschikbaar en ontbreekt nummer vier, maar er zijn ook landen die het helemaal zonder House of Cards moeten doen. Dat is natuurlijk een drama en een nederlaag niet alleen voor Netflix, maar voor de gehele mensheid. Ondertussen zou Orange is the New Black, minstens even vet, in bijna 50 landen totaal niet te zien zijn.

De verklaring die Netflix hiervoor geeft is als volgt.

“Most of our originals content will be available globally. However, with these two earlier shows, we didn’t negotiate global licenses to the content and so they’ve aired on other platforms in the meantime.”

Nu valt er op Netflix doorgaans weinig aan te merken. De content van derden is soms wat schraal, vooral op het gebied van Hollywoodfilms. Qua service en betrouwbaarheid is het normaal gesproken echter allemaal top notch. Maar je eigen huismerk-content niet wereldwijd kunnen aanbieden, terwijl je anderen steeds om het opheffen van regio-restricties vraagt?

Facepalm

Netflix belooft trouwens beterschap en stelt dat Orange is the New Black bijvoorbeeld snel beschikbaar zal zijn in verschillende aziatische en Afrikaanse landen.

Op Twitter regent het ondertussen dit soort berichten:

House of cards tweets

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *