Netflix-concurrent WappZapp introduceert betaalde versie

WappZapp
Het Nederlandse WappZapp is vanaf vandaag toegankelijk voor het grote publiek. Ze introduceren een gratis versie (WappZapp) en een betaalde variant (WappZapp Plus).

Het was al mogelijk om via de gratis app programma’s van bijvoorbeeld Uitzending Gemist, RTL XL, TED en video’s op YouTube te kijken. Daar komt nu het filmpakket bij. De animo lijkt groot, aldus WappZapp. Er zijn al 4.500 voorinschrijvingen. De app is al door 500.000 mensen gedownload.

Anders dan Netflix en HBO

Volgens de oprichters is WappZapp Plus anders dan streamingdiensten als Netflix en HBO, die zich vooral concentreren op hun zelfgeproduceerde, Amerikaanse series. “We hebben mede dankzij de Quality Film Collectie nu méér IMDb top 250-titels dan Netflix. En onze films hebben in totaal meer dan 1.500 prijzen en nominaties gewonnen op de grote festivals zoals de Golden Globes, Oscars en Emmy’s,” zegt Colin Ellis, mede-oprichter van WappZapp.

Daarnaast wil WappZapp zich onderscheiden met veel aandacht voor documentaires, Nederlandse producties, concertregistraties en kinderfilms. “Wij hebben bijvoorbeeld de beste documentaires van de IDFA én een kinderhoek met de vrolijke shows van Ernst, Bobbie en de rest.”

Alle grote Nederlandse distributeurs aangesloten

WappZapp maakt vandaag ook bekend dat er weer drie nieuwe Nederlandse distributeurs zijn aangesloten, te weten: Paradiso Films, Dutch Film Works en WildBunch. Hierdoor kan WappZapp nu ruim 2.600 uur aan films, documentaires en series aanbieden.

Apps

WappZapp is momenteel alleen nog te bekijken via de Android en iOS app. Het bedrijf zegt dat er ook een webversie komt en er aan ondersteuning voor Apple TV en Chromecast wordt gewerkt. WappZapp Plus is de eerste 14 dagen gratis, daarna kost het €7,99 per maand. Daarmee zijn ze een fractie goedkoper dan Videoland (€10) en Netflix (€8,99).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *