Netflix-content is straks verplicht 20% Europees

Marseille
Al die House of Cards-en en Hollywoodfilms, de EU vindt het maar niks. Een nieuw voorstel moet dergelijke content tot 80% beperken.

Je zou denken dat de Europese Unie belangrijker zaken te regelen heeft dan het aanbod op Netflix. Verkeerd gedacht.

Want kijk, de Europese Cultuur moet behouden blijven. Maar bovenal moet er een graantje worden meegepikt van het succes van services als Netflix en Amazon. Nog even en niemand kijkt meer T.V., dan zitten we allemaal alleen nog maar op dit soort diensten. Als die alleen Amerikaanse series van topkwaliteit bieden, met Amerikaanse acteurs, producenten, distributeurs etcetera, dan valt er hier straks geen droog brood meer te verdienen in de entertainmentindustrie. In feite is het voorstel een vorm van protectionisme: een ander kan het misschien beter en goedkoper, maar we willen toch onze eigen spullen blijven maken.

Het is trouwens al zo dat traditionele televisie verplicht 50% materiaal van eigen (Europese) bodem moet laten zien, dus in feite komen de streamingdiensten er nog goed van af. Overigens bestaat 21% van het filmaanbod op Netflix al uit Europese producties.

Marseille, dat werd aangeprezen als een soort Franse House of Cards, wordt vrijwel unaniem gekraakt. Het is dus te hopen dat er straks geïnvesteerd wordt in kwaliteit, in plaats van dat er nog even snel een goedkope serie in elkaar wordt gedraaid om aan de percentages van de EU te voldoen.

Nog geen reacties

  1. Laat de mensen GVD zelf bepalen wat ze zien … Oftewel toegang tot ALLE content.
    Over 5 jaar is men het zat en downloaden we de series en films weer massaal want Netflix wordt steeds minder gebruikers vriendelijk en de keuze minder divers.
    Gezeik constant met rechten en grenzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *