Netflix gebruikt crowdsourcing voor ontwerp nieuwe karakters

Auteur: , 1 Reactie

Vertrouwt Netflix hun eigen teams niet of willen ze het publiek er simpelweg bij betrekken.

Netflix investeert de komende tijd bijna 2 miljard dollar in eigen content (in Europa alleen al). De investeringen van de streamingdienst leverde onder andere een wederom succesvol seizoen van House of Cards op, maar ook pulp zoals The Defenders. De streamingdienst gooit het nu over een totaal andere boeg.

De magische puppetfilm The Dark Crystal – wellicht niet heel erg bekend bij het grote publiek, maar een culclassic uit de jaren ’80 – krijgt een exclusieve prequelserie, zo laat het bedrijf weten. De serie bevat zoals het bronmateriaal allerlei uiteenlopende puppets, gekke monsters en vreemd gespuis. Fans mogen in de vorm van een crowdsource wedstrijd zelf wezens ontwerpen. De winnaar van de contest krijgt $500 dollar… Niet erg veel dus. Hun creatie krijgt dan een cameo in de serie. De nieuwe weg die Netflix hiermee inslaat kan op meerdere manieren worden geïnterpreteerd.

Enerzijds kun je stellen dat het leuk is om je publiek bij de productie van een door een cultfilm geïnspireerd project te betrekken. Anderzijds lijkt het erop dat de gigant zelf niet zoveel vertrouwen in hun team heeft, want met de budgetten van Netflix kun je een heleboel professionals inhuren om het werk te doen. Of ze vertrouwen het team niet, of ze hebben er het geld niet voor over. Wat denk jij? Een leuk initiatief of een goedkope truc?

Check ondertussen hier welke series er nu te bekijken zijn op Netflix. Een ding weet ik zeker, als ze het schrijven van het script voor The Defenders aan het publiek hadden overgelaten, was er sowieso een beter eindproduct uit gekomen.1 reactie

wat ik hieruit opmaak draait het meer om het betrekken van de fanbase aangezien een goeie schet al genoeg is om te kunnen winnen daarna zullen de pro´s van netflix deze om zetten in een werkend 3d model. al met al leuk bedacht.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).