Netflix deelt dreun uit aan Disney + op dag van grote release [trailer]

disney-+-klap-netflix-trailer-star-wars-mandalorian
Dit nieuws overschaduwt de trailer van The Mandalorian volkomen.

Disney + had zich de release van de trailer van de eerste live-action Star Wars serie ‘Mandalorian’ vast heel anders voorgesteld. Wat een mooie release moest worden in aanloop naar de lancering van de streamingservice werd volkomen overschaduwd door ander Star Wars nieuws. Het blijkt namelijk dat de komende Star Wars Trilogie acuut in gevaar is.

Het succesvolle producersduo David Benioff en Dan Weiss, onder andere verantwoordelijk voor Game of Thrones, maakten namelijk in augustus bekend dat zij weliswaar over zouden stappen naar Netflix, maar wel hun eerdere deal voor het maken van de komende Star Wars trilogie, die zij eerder met Lucas Film sloten, na zouden komen. Uitgerekend op de dag van de trailer maakten ze bekend dat zij die belofte niet gestand kunnen doen.

De drukke werkzaamheden voor Netflix dwongen hen tot een keuze en zij kozen voor die 200 miljoen loyaliteit aan Netflix. Gezien de lange productietijd die voor Star Wars films nodig is en het strakke release-schema is nu de vraag of er nog wel een trilogie zal volgen. De beide heren hopen overigens in de toekomst nog wel met Star Wars aan de slag te gaan en ook Lucas Film lijkt begrip te tonen voor de keuze en de deur open te houden. Disney + lijkt de grote verliezer. Zij willen niet reageren op de gevolgen van deze keuze voor hun Star Wars planning.

Voor streaming fans is dit wellicht wel goed nieuws. Klaarblijkelijk kunnen we de komende jaren genoeg moois van de heren bij Netflix verwachten. Daarnaast kan men het hart toch ophalen met deze nieuwe trailer van Star Wars Mandalorian. Geniet ervan!

[gv data=”XmI7WKrAtqs”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Kan iemand mij vertellen wat de heren precies gaan doen bij Netflix? Star Wars vind ik niet zo boeiend, maar sequels op Game of Thrones heb ik wel zin in!

    • @dutchdriftking: Dank voor jouw reactie. Star Wars wordt het naar verwachting niet. Die rechten liggen bij het Disney concern (al weet je het natuurlijk nooit zeker bij die mannen). Verder is er nog niet veel bekend, maar zodra we er nieuws over hebben delen we het direct.

  2. D&D vielen gigantisch door de mand toen het bronmateriaal voor Game Of Thrones eenmaal op was.

    Ik vrees dat Netflix een kat in de zak heeft gekocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *