Netflix doet het minder lekker, maar mag niet klagen

Auteur: , Geen reacties
Netflix

De verwachtingen lagen hoger dan het resultaat.

Netflix wordt gezien als een gezond bedrijf dat zijn weerga niet kent. Investeringen, nieuwe series, nieuwe markten. De Amerikaanse streamingdienst timmert hard aan de weg en niets lijkt in de weg te staan van mooie cijfers, ieder kwartaal weer.

Toch is het gras minder groen dan het lijkt. Uit recente kwartaalcijfers (pdf) is duidelijk geworden dat de verwachting niet zijn bereikt die Netflix voor ogen had. De streamingdienst kon op 5,2 miljoen nieuwe abonnees rekenen in het tweede kwartaal. De verwachting lag echter op 6,2 miljoen. Daarmee komt het bedrijf een miljoen abonnees tekort om aan dat aantal te komen.

Moeten we medelijden hebben? Nou nee, want nog steeds groeit Netflix gestaag. Dit kwartaal mag dan in de ogen van de streamingdienst tegenvallen, alsnog hebben de Amerikanen niets te klagen. De omzet kwam neer op 3,9 miljard dollar, wat een kleine daling is, maar qua winst was er een stijging. Van 290 miljoen dollar gaat Netflix naar 384 miljoen dollar, niet verkeerd.

Wereldwijd geniet Netflix momenteel 130 miljoen abonnees. Eind dit jaar moeten daar de nodige miljoen bij zijn opgeteld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).