Netflix én andere dingen tegelijkertijd doen

Netflix én andere dingen tegelijkertijd doen
Best handig.

Als je via Netflix een tv-serie of film kijkt via de computer dan kun je er niets anders ‘bij’ doen. Dat wil zeggen, de player van de Amerikaanse streamingdienst is statisch en beweegt niet mee. Open jij een nieuwe tabblad of een ander programma op de computer, dan gaat de serie of film op de achtergrond door en mis je de beelden.

Daar kan in de toekomst mogelijk verandering in komen. Netflix test de mogelijkheid om een picture-in-picture player te introduceren. YouTube heeft zoiets soortgelijks, al werkt het in het geval van YouTube alleen binnen de omgeving van de site.

Met een aparte knop kan de picture-in-picture player van Netflix geactiveerd worden. Vervolgens komt de player voor een apart gedeelte van je scherm in beeld. Je kunt ondertussen andere zaken op de computer doen, terwijl de film of serie in een hoekje van je scherm wordt weergegeven.

Netflix test de functie, het is nog niet officieel bekend of de streamingdienst de feature ook daadwerkelijk publiekelijk gaat uitrollen. Fingers crossed dat dit wel gaat gebeuren, want het klinkt als een aantrekkelijke oplossing.

Lees ook: Dit zijn de beste Netflix-TV’s voor 2019

Eén reactie

  1. Hoezo handig? Op youtube kom ik ook om te luisteren, niet alleen om te kijken. Dat gaat over het algemeen niet best samen met andere dingen doen op de achtergrond. En als ik dat toch zo graag zou willen kan ik toch een ander tabblad openen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *