Netflix film Death Note zorgt voor ophef

Netflix
Het Amerikaanse maatpak dat de film krijgt aangemeten wordt niet in dank afgenomen.

Zoals je vanmorgen kon lezen is Death Note gebaseerd op een Japanse manga. De Netflix-verfilming zal echter worden geproduceerd in de Verenigde Staten. Alle acteurs en actrices in de film zullen Amerikanen zijn, en de oorspronkelijke Japanse namen uit de manga zijn verwisseld voor Westerse namen.

Bespottelijk, vinden fans van de mangaserie. Ze vinden het niet rechtvaardig dat Netflix enkel Amerikanen heeft gecast voor de film. Via The Petition Site is een petitie gestart tegen de film. Ze schrijven dat de Aziatisch-Amerikaanse acteur Edward Zo is geweigerd voor een rol en dat dit alleen maar olie op het vuur heeft gegooid.

De petitie is een boycot. Sarah Rose, oprichter van de petitie, hoopt 4.000 ondertekeningen te regelen. Haar actie verloopt succesvol, want inmiddels hebben al meer dan 3.500 mensen de petitie ondertekend.

5 reacties

  1. Dan moeten ze een kickstarter of dergelijke opstarten en zelf 50mil verzamelen voor een aziatische versie. Netflix is nu eenmaal Amerikaans en maakt Amerikaanse Films en series.
    zeer sterke zelfs! dus in eerste instantie toch maar afwachten, want wie weet brengt dit de franchise wel op de kaart voor miljoenen casuals die nooit naar anime kijken.
    een trouwe fan zou dankbaar moeten zijn.

  2. ik ben benieuwd naar het resultaat heb een een stukje van de japanse versie gezien was maar raar. maar de anime moest ik toch in het japans gekeken hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *