Netflix ziet niets meer in eigen reviews

Auteur: , 1 Reactie
Netflix

De streamingdienst haalt dit onderdeel weg van de site.

Het ratingsysteem van Netflix gaat opnieuw op de schop. Eerder nam de streamingdienst al afscheid van de sterren-rating en koos het platform voor duimpjes omhoog. Nu heeft Netflix besloten het review-gedeelte op de site te sluiten.

Netflix heeft gebruikers die ooit een review hebben geschreven op de site ingelicht per mail. Als reden geeft de Amerikaanse streamingdienst de teruglopende populariteit van geschreven reviews op de site. Tot en met 30 juli zal het mogelijk zijn om een review te schrijven. Tot halverwege augustus blijft de mogelijkheid om een review daadwerkelijk te lezen, aldus CNET.

Het is maar de vraag of men überhaupt de review-sectie van Netflix gaat missen. Op het wereldwijde web zijn er immers tal van alternatieven, zoals bijvoorbeeld IMDb. Het is wel zuur nieuws voor abonnees die een serieus verhaal hebben gepend onder een film of serie. De review zal straks niet meer te lezen zijn en gaat op in rook.



1 reactie

Percentage systeem (zoals het nu is) is het meest waardeloze systeem wat er is.
Het sterren systeem gaf nog een indicatie wat de meesten ervan vonden maar nu is het niks anders dan hoeveel de serie of film overeen komt met wat je eerder hebt gezien.

Waardeloos

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).