Netflix gaat viral met interactieve Black Mirror-aflevering

Netflix gaat viral met interactieve Black Mirror-aflevering
Het voelt als een spel waar jij onderdeel van bent.

Misschien wel de gaafste move van Netflix dit jaar is de aankondiging van een speciale Black Mirror-reeks. Netflix deed de aankondiging zeer onverwacht deze week en vandaag was de lancering van Black Mirror: Bandersnatch. Het is de eerste keer dat de Amerikaanse streamingdienst zo interactief een show opzet.

De holiday special is niet onopgemerkt gebleven. Internationale media en sociale media zijn de afgelopen 24 uur ontploft. Zeker met de release vandaag gaat het op sociale media nergens anders over. In Black Mirror: Bandersnatch moet de kijker telkens een keuze maken om het verhaal een vervolg te geven. Dit soort series hebben we wel eens gezien op YouTube, maar dat Netflix dit concept omarmt is nieuw te noemen.

Op Twitter in de internationale trendingsectie staat #Bandersnatch momenteel op de derde plek. Het lijkt een soort hype te worden waar je niet omheen kunt. Wie Bandersnatch niet gezien heeft, heeft binnenkort niets te vertellen op school of op de koffiecorner op werk. Heb jij Bandersnatch al bekeken? De trailer van de serie is inmiddels meer dan 1,5 miljoen keer bekeken.

In 1984 trekt een jonge programmeur de realiteit in twijfel als hij een duistere fantasyroman bewerkt tot computerspel. Een duizelingwekkend verhaal met meerdere eindes.

https://twitter.com/isabel_lawther/status/1078692291974438914
https://twitter.com/RhysFields/status/1078686965472612352
https://twitter.com/alliefortayy/status/1078691178080595969

[gv data=”XM0xWpBYlNM”][/gv]

Nog geen reacties

  • @lolindir: Oveerigens was er in 2017 een Puss in Boots experiment rondom interactieve content.
   Maar daar bleek niks interactiefs aan helaas.
   Sindsdien niet meer geprobeerd, in de tussentijd nog wat uit gekomen?
   (ik kijk geen zwarte spiegel, is het de moeite nog waard voor deze “interactieve ervaring”?)

   • @lolindir: Black Mirror is echt een hele goede serie en ik zou het zeker aanraden! Check seizoen 2 of 3 voor de beste afleveringen (alle afleveringen staan los van elkaar dus knal er eentje op en dan weet je binnen een uur of het iets voor je is), maar Bandersnatch is heel zeker de moeite waard. Interactiviteit is een beetje overrated en totaal niet relevant bij iets als Puss in Boots, maar vanwege het thema van Black Mirror en de manier waarop het in elkaar gezet is, kan ik de ‘film’ ook meer dan aanraden. Het beste ‘kijk’ je Bandersnatch zelfs twee of drie keer om alle verschillende verhaallijnen te checken;)

    • @yannickspinner: Hey thanks! Dan ga ik het zeker even checken.
     En ja, Als een video “Interactief” is, MOET ik het ook het minstens 2x checken voor validatie haha.
     Ik ben nu ook wel benieuwd hoe elke episode los van elkaar staat, dus ik begin lekker bij S1E1 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *