Netflix gaat VPN-ers aanpakken!

Netflix thuis
Vorige week nog maakten we reclame voor schreven we over de fijne mogelijkheden die VPN biedt ten aanzien van Netflix en hoe weinig de streamingservice daar aan doet. Dat gaat helaas veranderen, zegt het bedrijf vandaag.

“De komende weken gaan we zorgen dat gebruikers van proxies en unblockers alleen nog in hun eigen land de service kunnen bereiken.” Dat schrijft David Fullagar, ‘VP of content delivery architcture’, oftwel ‘de man die hier verantwoordelijk is’ in een blogpost. De komende weken? Sheeeyt, duidelijke taal. Hij schrijft ook nog: “We hebben er vertrouwen in dat deze verandering geen gevolgen heeft voor mensen die niet gebruik maken van een proxy.” Hij spreekt van ‘enforcing content licensing by geographic location.’ Over het beboeten of bannen van gebruikers wordt trouwens met geen woord gerept; het lijkt erop dat Netflix VPN-en onmogelijk wil maken. Met het delen van je account heeft de top van Netflix trouwens geen probleem.

Hoe Netflix dit allemaal voor elkaar denkt te gaan krijgen wordt verder niet beschreven. Wellicht worden IP-adressen geblokkeerd van populaire VPN-services.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *