Netflix gebruikt dodelijke Belgische treinramp voor horrorfilm

Netflix gebruikt dodelijke Belgische treinramp voor horrorfilm
Dat is op z’n zachts gezegd niet erg netjes van de Amerikaanse streamingdienst.

Het komt wel vaker voor dat echte nieuwsbeelden gebruikt worden in een film om het drama-effect te versterken. In de meeste gevallen worden algemene beelden gebruikt, om nabestaanden te respecteren en details zo min mogelijk aan bod te brengen.

Hoe anders is dat met de 2017 Netflix-film Death Note. De Amerikaanse streamingdienst heeft voor deze Netflix Original duidelijke beelden gebruikt van een treinramp in België. Bij deze ramp, die acht jaar geleden plaatsvond, kwamen 19 mensen om het leven. Tientallen mensen raakten gewond. Onder meer beelden vanuit de lucht zijn gebruikt voor de horrorfilm. Het is echter duidelijk te zien dat het hier om de treinramp gaat. Bovendien ligt het ongeluk voor veel Belgen nog vers in het geheugen.

Het is dan ook logisch dat Netflix een storm van kritiek heeft gekregen van onze Zuiderburen. Onder meer vervoersmaatschappij NMBS, die betrokken was bij de ramp, laat tegenover de Belgische krant De Standaard weten boos te zijn. Hoewel er nog geen stappen ondernomen zijn is de kans aanwezig dat Netflix een rechtszaak kan verwachten.

Het is niet de eerste keer dat Death Note voor ophef heeft gezorgd. In 2017 kwam de film in opspraak omdat Netflix Japanse namen uit het oorspronkelijke verhaal zou verwisseld hebben voor Amerikaanse namen. Death Note is gebaseerd op een Japanse manga.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *