Netflix geeft Apple het nakijken

That's cute
En daarmee bewijst Netflix dat ze nog steeds de koning blijven qua producties.

Deze week werd bekend dat Apple een miljard dollar gaat investeren in eigen producties. Zoals bekend gaat het techbedrijf content als tv-series ontwikkelen. Dat doen ze nu al en in 2018 worden de plannen fors uitgebreid.

Bitch please, aldus Netflix. De Amerikaanse streamingdienst walst over het bericht van Apple. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat er zeven miljard dollar wordt uitgetrokken om eigen producties te maken in 2018. Ruim zeven keer zoveel in vergelijking met Apple.

Sowieso pompt Netflix veel meer geld in eigen producties. Zo investeerde het bedrijf in 2017 voor zes miljard aan eigen producties. In 2016 was dat vijf miljard. De investeringen werpt zijn vruchten af. De Amerikaanse streamingdienst heeft zichzelf op de kaart gezet met producties als Orange is the New Black, House of Cards en Stranger Things. Het lijstje met Netflix Originals is in 2017 flink uitgebreid in vergelijking met 2017 en ook voor 2018 heeft de streamingdienst de nodige plannen op de agenda staan. (via Variety)

Nog geen reacties

  1. Het is net zoiets als autofabrikanten, die niet goed zijn in software.
    Ik zeg niet dat Apple niet goed is in software, maar wat weten ze van videostreaming (op netflix’ schaal) of …Auto’s ?
    ze willen uitbreiden, prima. maar moeten ze dan niet eerst zorgen dat hun bestaande producten bij nieuw publiek zoals mij terechtkomen? (PC/Android). ik wil namelijk een lading opties. en Apple heeft eigenlijk maar 1 of 2 keuzes op elk vlak. Auto’s worden net zo.
    Zelfs Tesla bied ongetwijfeld meer opties dan het gekke ronde autotje (past echt bij iedereen!) die Apple uit wilt brengen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *