Netflix geeft nieuwe Marvel-superhelden exclusieve series

Gotta catch them all?
Het is niet makkelijk om een klein heldje te zijn in het universum van Marvel. Ja, je dorp is je erg dankbaar voor het continu redden van hun hachje, maar eigenlijk wil je niets liever dan de roem en faam van een Iron Man, of je eigen kinderkledinglijn zoals Spider-man. Netflix geeft nu die kans aan de mindere goden aan het Pantheon van Marvel.

De streamingdienst heeft vier series van 13 afleveringen elk gekocht die gebaseerd zijn rond Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist en Luke Cage. Netflix hoopt zo het succesverhaal van shows als House of Cards te kunnen herhalen met deze helden. Marvel zegt dat veel fans graag van hun shows willen genieten zoals ze dat ook doen van de comics; waar en wanneer ze willen. Juist dat medium, met zijn korte, niet per sé lineaire verhaallijnen leent zich goed voor de streamingdienst.

De laatste tijd doen adaptaties van comics het goed bij het publiek. Marvel had al wat succes met de verfilming van de Spider-man reeks, maar na The Avengers en de Iron Man-trilogie kon een versie voor het kleine scherm niet uitblijven. Dat daar nieuwe helden voor gekozen worden maakt het des te interessanter voor de fans van de comics.

Eén reactie

  1. Zelf geprobeerd agents of S.H.I.E.L.D te kijken, maar ben bang dat dit meer voor een film is weggelegd dan voor een serie.
    De effecten zijn op een soort van power rangers niveau en om nou alles te laten draaien om een agent uit de avengers film vond ik ronduit zwak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *