Netflix geen fan van rokers in series in films

Auteur: , Geen reacties
Netflix geen fan van rokers in series in films

Wat de Amerikaanse streamingdienst betreft mag het wat minder.

Regisseurs en producers staan voor een dilemma. Hoe maak je een serie of film in een bepaalde context, zonder schadelijke of verslavende middelen in beeld te brengen? Soms ontkom je er als maker niet aan als je film of serie zich afspeelt in een wereld waar dit de gewoonste zaak van de wereld is.

Wie voor Netflix een film of serie gaat produceren staat wat dat betreft voor een regelrechte uitdaging. De Amerikaanse streamingdienst wil volgens de BBC dat er minder gerookt gaat worden in de Originals die het bedrijf produceert. Het is een reactie op een onderzoek van Truth Initiative. Deze organisatie stelt dat er steeds meer gerookt wordt in populaire series en films die op TV worden gekeken.

Zien roken doet roken. Hoewel roken anno 2019 steeds minder en minder aantrekkelijk wordt gemaakt, kan een serie of film invloed uitoefenen. Zeker in het geval van jongeren, die gevoelig voor dit soort dingen kunnen zijn.

Het valt je misschien niet op, maar in Netflix-series als Unbreakable Kimmy Schmidt en Stranger Things wordt massaal gerookt. In zeventien afleveringen van Stranger Things is 444 keer een rokend persoon waarneembaar. Dat gezegd hebbende: Stranger Things speelt zich af in de jaren tachtig en roken was zeer gebruikelijk in die tijd.

Toekomstige Netflix films en series zullen dus minder rookwaar bevatten. Of het echt gaat opvallen is natuurlijk de vraag.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).