‘Netflix geïnteresseerd in een nieuwsshow’

'Netflix geïnteresseerd in een nieuwsshow'
Vergeet het NOS Journaal of RTL Nieuws. Je zet gewoon Netflix aan.

Netflix als een alles-in-een platform. Van tv-series, tot docu’s en films tot .. het laatste nieuws? Er bestaat een kans dat dit gaat gebeuren. Volgens MarketWatch speelt Netflix met het idee om een nieuwsshow te maken voor het platform. Een eigen variant op programma’s als 60 Minutes van CBS en 20/20 van ABC.

Dit zijn programma’s die een uur duren en het nieuws op een eigen manier behandelen. Er zou een gat in deze markt zijn en Netflix kan er met een eigen programma inspringen. De woorden zijn afkomstig van een TV executive die met Netflix samenwerkt. Vanuit de Amerikaanse streamingdienst zelf is geen woord gerept over het maken van een nieuwsshow.

Volgens de bron onderzoekt Netflix de mogelijkheden. Zo moet de show financieel interessant zijn. De productie van een dergelijk programma kan flink in kosten oplopen. Het is in elk geval een kant die we nog niet eerder van Netflix hebben gezien. Aan de andere kant is de streamingdienst druk met tal van producties. Voor 2018 is de verwachting dat Netflix zo’n 8 miljard dollar investeert in 700 series en films.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *