Netflix haalt uit naar Steven Spielberg na kritiek

Netflix haalt uit naar Steven Spielberg na kritiek
Meneer Spielberg moet eens met zijn tijd meegaan.

Netflix en Steven Spielberg zijn weer eens in het nieuws gekomen. De legendarische, doch eigenwijze regisseur is geen fan van de Amerikaanse streamingdienst en steekt zijn mening niet onder stoelen of banken. Zo is de Jurassic Park-man van mening dat een Netflix-film niet in aanraking zou mogen komen voor een Oscar. Er zou verschil zijn tussen Hollywood-producties en producties die streamingdiensten maken.

Netflix laat er geen gras over groeien en reageert op de uitlatingen van Spielberg. Zo laat de streamingdienst weten ook van de bioscoop te houden, maar komt het bedrijf met enkele (terechte) kritiekpunten. Netflix zegt onder meer het belangrijk te vinden dat iedereen op de wereld tegelijkertijd content kan bekijken. Ook beschikt niet ieder dorp of gemeente een bioscoop en kunnen losse filmkaartjes in de papieren lopen.

De kritiek van Spielberg is dan ook niet meer van deze tijd. Het is duidelijk dat de regisseur Netflix als een gevaar ziet en niet als een verrijking van de filmwereld. Hij en z’n “Hollywood” moeten nu eenmaal rekening houden dat ook Netflix-films Oscars kunnen winnen. Overigens zal Netflix hier zeker niet de enige in zijn. Bedrijven als Apple en Amazon, die ook streamingdiensten hebben/ontwikkelen kunnen ook ooit Oscar-waardig materiaal gaan maken. Aan het beschikbare budget zal het in elk geval niet liggen.

3 reacties

  • @simonmc:
   Haha sterk +1.
   Spielberg is en blijft een legendarische regisseur, maar dit is volgens mij een gevalletje van machtsverschuiving. Dat hij, een man met zo’n status zich uit over een “platform voor films” niet oscar waardig is, dat zegt genoeg. Heeft niks te maken met dat die films niet of weinig in de bioscoop te zien zijn.

 1. Klinkt hetzelfde als de muziek industrie jaren geleden. Toen kwam spotify in moesten ze wel over.

  En hoe denkt Spielberg erover als Disney dadelijk met een streamingdienst komt? Alle Marvel films zijn dan door ook op te bekijken, en worden dan dus automatisch afgesloten voor deelname aan de Oscars?

  Vast houden aan vervlogen tijden is sneu. Zie als voorbeeld de auto en muziek industrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *