Netflix hanteert downloadlimiet voor offline content

Netflix
Je apparaat bomvol offline content zetten? Reken daar maar niet op.

Sinds vorig jaar is het mogelijk om offline films en tv-series te bekijken op je mobiele apparaat. Handig als je een reis moet ondernemen en je hebt even geen beschikking over mobiel internet. Een lange vlucht bijvoorbeeld.

Deze feature kent echter restricties. Daar is nooit een geheim van gemaakt. Zo verdwijnt de content binnen enkele dagen na activatie. Dit betekent dat als je begonnen bent met het kijken, je in de meeste gevallen slechts 48 uur toegang hebt tot de content.

Dit is echter niet het addertje. Android Police merkte namelijk iets op. Zo hanteert Netflix een limiet hoe vaak je dezelfde content kan downloaden. Wil je een film kijken en ben je er niet aan toegekomen om deze af te kijken, dan moet je dus binnen een bepaalde periode de film afronden. Lukt je dat niet, dan kun je deze later weer opnieuw downloaden. Doe dit niet te vaak, want dan krijg je dus te maken met een limiet. Netflix heeft dit nooit duidelijk gemaakt toen de feature werd uitgebracht.

Deze en andere voorwaarden kun je teruglezen op het hulpgedeelte van de site van Netflix. Maar jij en ik weten ook dat lang niet iedereen hier kijkt. Hou er dus rekening mee, de volgende keer als je een serie of film binnenvist!

5 reacties

    • @av_diver: Dat is vreemd. Welke melding krijg je te zien? Door de internetverbinding uit te schakelen moet je zonder problemen offline content kunnen kijken. Via deze weg kan Netflix niet controleren waar je bent. Zo kon ik vanuit China Netflixen terwijl de app/site überhaupt niet te gebruiken is in dit land. Probeer anders locatievoorzieningen uit te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *