Netflix hijgt in de nek van traditionele televisie

Netflix hijgt in de nek van traditionele televisie
Wie kijkt er nog naar TV?

De traditionele kabeltelevisie is aan het sterven. Niet alleen in Nederland, maar wereldwijd. De TV-wereld moet het hebben van exclusieve programma’s die niet op streamingdiensten zijn te vinden. Het uitzenden van series en films is echter totaal overbodig geworden met de komst van diensten zoals Netflix.

Niet alleen in Nederland rukt een dienst als Netflix op, wereldwijd worden videostreamingdiensten steeds populairder. Uit cijfers van Motion Picture Association of America (MPAA) blijkt dat in 2018 meer mensen een abonnement hadden op een streamingdienst dan op kabeltelevisie.

In 2018 zat het aantal abonnementen op streamingdiensten op 613 miljoen, een toename van 131,2 miljoen abonnementen in vergelijking met 2017. De verwachting is dat het aantal abonnementen nog zal stijgen. Zeker gezien het feit dat streamingdiensten groeiende zijn. Dit jaar lanceert Disney zijn eigen dienst en ook Apple is iets van plan. Vergeet daarnaast niet dat de huidige diensten groeiende zijn. Amazon bijvoorbeeld, die werkt aan een gigantische Lord of the Rings-productie die exclusief te zien zal zijn op Prime. Wie zit er nog op traditionele televisie te wachten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *