Netflix introduceert abonnement met lagere beeldkwaliteit

Netflix introduceert abonnement met lagere beeldkwaliteit
Naast een prijsverhoging heeft Netflix vandaag ook een nieuwe abonnementsvorm ingevoerd. Voor als je helemaal geen HD-content wil of kan streamen.

Bij het huidige Netflix-abonnement, dat voortaan €8,99 kost in plaats van €7,99, heb je toegang tot alle films, series en documentaires die in HD beschikbaar zijn. Dit abonnement is wel een datavreter die 3 GB per uur verorbert. Als je om wat voor reden dan ook genoegen neemt met Netflix-content in SD-kwaliteit, dan kun je vanaf vandaag voor een goedkoper abonnement kiezen, waarbij 0,7 GB per uur aan data wordt verstookt en een snelle internetverbinding niet per se nodig is. Bij dit abonnement kun je wel maar op één apparaat in plaats van twee kijken.

Het aantal abbo’s dat Netflix in Nederland aanbiedt komt daarmee uit op drie:

Netflix-abonnementPrijsKwaliteitAantal apparaten
Netflix SD€7,99SD1
Netflix HD€8,99HD2
Netflix HD+€11,99HD4

Als je een 4K-televisie hebt van de nieuwste lichting die overweg kan met de door Netflix gehanteerde H.265 codec, dan kun je nu ook al content in 4K-kwaliteit bekijken. Voorlopig is de door Netflix geproduceerde topserie House of Cards het enige dat in 4K wordt aangeboden. In juni volgt Breaking Bad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *