Netflix investeert €1,75 miljard in Europese producties

Cable Girls, of Las Chicas del Cable
Europese producties zijn het focuspunt van de streamingdienst.

Netflix gaat dit jaar nog zes Eurorpese original series onthullen, zo laat de streamingdienst weten. Dit als onderdeel van de gigantische investering van €1,75 miljard in originele producties met een Europees tintje.

Met deze gigantische groei in Europese series komen ook nog eens 400 nieuwe banen vrij in het nieuwe customer service kantoor, gevestigd in onze hoofdstad.

Europese series
Het Amerikaanse Netflix zet stevig in op producties gemaakt in of voor Europa. Zo werd het Spaanse Las Chicas del Cable recentelijk wereldwijd uitgebracht. De serie draait om vier Spaanse meiden die werken in een telefooncentrale van Madrid in de jaren ’20 van de vorige eeuw. Ook zal Dogs of Berlin volgend jaar uitkomen. Deze crimi-light, opgenomen en geproduceerd in Duitsland, draait om twee agenten verwikkeld in de onderwereld van de Duitse hoofdstad.

Daarnaast maakt Netflix vandaag bekend een Franse serie genaamd Osmosis te gaan maken. In dit sci-fi-drama exploreren de makers de toepassingen van dating-apps in de nabije toekomst.

Of Netflix ook een Nederlandse serie gaat maken, is nog niet bekend. Mocht dat daarentegen het geval zijn, dan mogen we er vanuit gaan dat Carice van Houten, Jelka van Houten, Frank Lammers en Pierre Bokma in elk geval een rol hebben. Die zitten immers in elke Nederlandse productie…

Afgezien van Europese producties kunnen de ruim 100 miljoen gebruikers uiteraard ook gewoon genieten van het aankomende seizoen van House of Cards, of deze nieuwe oorlogsserie met Brad Pitt in de hoofdrol.

UPDATE: en ja hoor, de eerste Belgisch-Nederlandse coproductie van Netflix is een feit. De serie heet Undercover.

2 reacties

    • @B00G1E: Haha, Huisman zit inderdaad ook in een hoop. Ook Thomas Acda kom je overal tegen:P Wat betreft je link, het zou kunnen dat dit een van de redenen is waarom Netflix deze stappen zet. Hoe dan ook, een beetje variatie in het aanbod van Netflix is nooit verkeerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *