Netflix is nu echt aan het bannen geslagen

Netflix Crackdown
Afgelopen weekend is de streamingdienst begonnen met het bannen van verschillende VPN-diensten.

VPN, proxies, en andere methoden om regio-restricties te omzeilen, er zou een einde aan komen, zei Netflix vorige maand. Tot nu toe was daar weinig van te merken. Van het weekend is daar helaas verandering in gekomen.

Het begon allemaal met deze Reddit-post, waarin een Spaanse VPN-gebruiker klaagde over het gebrek aan toegang. Prompt kwamen er honderden reacties bij van mensen verspreid over het continent, die klaagden over vergelijkbare issues. Ze komen in ieder geval uit België, Duitsland, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Veel mensen klagen er ook over dat ze VPN gebruiken om Netflix in hun eigen taal te bekijken en dat dit nu niet meer kan dankzij de geoblocking op de ondertitels. Bijvoorbeeld:

“As a dane living in germany i can only choose german subtitles. So speaking danish, hearing english audio and reading german subtitles is completely unviable. If that geoblocking continues to be effective I am off.”

Anderen gebruiken VPN puur als een privacy-methode, hen wordt nu ook het kijken onmogelijk gemaakt. En natuurlijk zijn er veel mensen die VPN gebruiken om toegang te krijgen tot content buiten hun eigen land – die heeft Netflix nu dan succesvol geweerd, maar ten koste van deze twee andere groepen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *