Netflix kan binge-watchen voor ons verpesten

Ja daag!
Als Netflix hun releaseschema aanpast zou bingewatchen wel eens verleden tijd kunnen zijn.

Aan het begin van 2018 schreef ik deze column over waarom Netflix in het voorgaande jaar definitief haar magie verloor. Dat had alles te maken met de content-keuzes die het platform maakte en de massale publicatie van uiteenlopende series blijft een pijnpunt (of voordeel, afhankelijk van wie je vraagt). Ze hadden daarentegen altijd één aspect mee: het binge-watch-gehalte. Ook dat gaat Netflix mogelijk uit hun formule sleutelen.

De reden waarom streamingdiensten in de 21e eeuw zo belachelijk populair zijn geworden is omdat we on-demand alles kunnen kijken waar we maar zin in hebben. We kunnen kijken wanneer we willen, pauzeren om te plassen of popcorn te maken en allerbelangrijkst, we hoeven niet te wachten tot er een nieuwe aflevering uitkomt. Volgens ComicBook gaat daar verandering in komen, want Netflix gaat bepaalde shows wekelijks – en dus niet meer in één keer – publiceren.

Het leven van de moderne mens is belachelijk druk en als je dan al een avondje de tijd hebt om lekker een serie te checken, dan wil je potverdikkeme ook zó veel afleveringen kijken dat je – wanneer je eindelijk naar bed strompelt – eigenlijk net zo goed wakker kunt blijven omdat de wekker zo alweer gaat. Binge-watchen is immers een van de charmes van het platform.

Vooralsnog heeft Netlfix overigens een redelijk logische reden waarom het van de show-dump afstapt voor een traditioneel releaseschema. Reality competitie-shows zoals The Great British Bake Off en Rhythm & Flow zijn spannend omdat je niet weet wie er geëlimineerd gaat worden. Maar omdat de series op verschillende momenten in verschillende landen uitkwamen, was het soms al duidelijk wie er af zou vallen voordat de aflevering in een ander land beschikbaar was.

Hoever Netflix het wekelijks droppen van afleveringen gaat doorzetten is niet duidelijk, maar als ik straks niet meer in de hand heb hoeveel afleveringen Mindhunter ik in één keer kan kijken, dan ben ik weg hoor. Okay, misschien niet want er staat zo veel lekkers op het platform, maar toch!

Lees ook: Deze hilarische YouTube-sensatie wordt Netflix-film (trailer)

Nog geen reacties

  1. Heel simpel, ga lekker zo door Netflix, en ga vooral zorgen voor afvertenties (zoals laatst vermeld) en andere trucen en ondertussen komen steeds meer diensten en mensen switchen gewoon en klaar is kees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *