Netflix koopt voor het eerst een bedrijf

Netflix
Wat moeten we verwachten van deze overname?

Er is veel goed nieuws te melden rondom Netflix de laatste tijd. Niet alleen is het platform nog steeds razend populair, ook gaat het bedrijf steeds meer genres opzoeken en overnemen. Vandaag maakte Netflix bekend dat het voor het eerst een ander bedrijf heeft gekocht.

Het gaat hier om Millarworld, een onafhankelijke uitgever van stripboeken. Het bedrijf dat opgericht is door de Schotse comicschrijver Mark Millar ken je wellicht van enkele grote titels als Kick-Ass, Civil War en Kingsman. Deze titels zijn namelijk (met succes) op het witte doek verschenen.

De streamingdienst gaat nu samenwerken met Millarworld om in de toekomst films en series te maken. Deze verschijnen dan echter niet op het witte doek, maar vallen onder de exclusieve Originals-reeks van Netflix. Ondanks de overname blijft Millarworld bezig met het maken en uitbrengen van nieuwe verhalen en personages.

Hoewel concrete plannen voor films en series nog niet naar buiten zijn gebracht, heeft het er veel van weg dat Netflix meer superhelden aan haar portfolio wil toevoegen. Na de succesvolle samenwerking met Marvel moet dankzij Millarworld deze trend worden voortgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *