Netflix lijkt dit genre over te nemen [video]

Auteur: , 4 Reacties
Netflix

Alledaags is het zeker niet, maar er is blijkbaar een markt voor.

Het lijkt erop dat Netflix een gok aan het wagen is. De streamingdienst draait inmiddels al zo goed dat het al een tijdje haar eigen series en films maakt, maar deze vallen vaak onder een gewoon genre zoals een thriller- of dramaserie. Anime is echter het nieuwe genre waar Netflix zich op lijkt te gaan richten.

Volgens CNET bekijkt meer dan 50 procent van de Japanse Netflix-abonnees anime, waardoor het de grootste markt te noemen is voor het genre. Het bedrijf richt zich echter op een meer globale toekomst voor het genre, aangezien 90 procent van alle anime die gekeken wordt, plaatsvindt in andere landen.

Topman Greg Peters bevestigt dat het bedrijf verwacht dat de anime-rage nog aan het groeien is, waardoor het niet gek is dat Netflix samenwerkt met enkele topbedrijven die gespecialiseerd zijn in anime. Denk bijvoorbeeld aan de studio Bones, bekend van ‘Cowboy Bebop’ en ‘Fullmetal Alchemist’, waarmee het een nieuwe serie genaamd ‘A.I.C.O. Incarnation gaat maken.

Ook gebruikt Netflix de bedenkers van ‘Ghost in the Shell’ voor haar eigen serie ‘B: The Beginning’. Al met al een originele weg die het bedrijf lijkt in te slaan; in plaats van volledige rechten van anime-series kopen nadat het geëindigd is in Japan, gaat het nu zelf aan de slag met het opkomende genre.

Een andere Netflix Exclusive anime-serie die binnenkort te zien zal zijn, is Kakegurui. De serie gaat over kinderen van de allerrijksten die op een privéschool zitten, waar het niet gaat om je leeskunsten of fysieke kwaliteiten, maar alles draait om het lezen en analyseren van je tegenstander. Vandaar dat gokken op deze school centraal staat.4 reacties

Hm nog meer streamdiensten. Wel toevallig dat Netflix dit doet, net nadat bekend werd dat een andere streamingsdienst gaat stoppen met streamen. Bron: http://www.animenewsnetwork.com/news/2017-08-01/daisuki-ends-anime-streaming-service-in-october/.119596
De viespeuk in mij dacht aan een ander genre. Ook met veel potentie…
@hammerman: Misschien je tip eens doorsturen naar de communicatieafdeling van Netflix ;)
Er zijn idd al een aardig aantal Netflix Original-anime’s, zoals Knights of Sidonia en The Seven Deadly Sins… en ze hebben voor de mainstream anime-ontdekker een aantal goede series zoals Death Note en klassiekers als Akira in het program… stiekem wel een goede zet!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).