Netflix maakt stap die niet iedereen zag aankomen

Netflix
Krijgt de streamingdienst via een omweg toch zijn zin?

Op vele gebieden is China de grootste afzetmarkt. Bijvoorbeeld auto’s, maar ook op het gebied van streaming. Er wonen nu eenmaal heel veel mensen en een groot deel daarvan weet prima om te gaan met tech. Misschien wel beter dan wij Westerlingen.

Helaas voor sommige bedrijven hanteert het communistische land een streng beleid. Firma’s buiten China zijn niet altijd welkom om een product of dienst te introduceren in het Aziatische land. Google is bijvoorbeeld via de officiële kanalen niet te gebruiken in China en ook Netflix is niet aan de praat te krijgen. In het geval van Netflix is het nog eens extra moeilijk, aangezien de streamingdienst het gebruik van VPN-diensten blokkeert.

Toch is het de streamingdienst gelukt om de stap naar China te zetten. Content van Netflix zal namelijk via iQiyi worden aangeboden. Dit is een streamingdienst van Chinese komaf. iQiyi is in handen van Baidu, misschien wel één van de bekendste bedrijven in China.

Wanneer en wat voor content de Chinezen straks kunnen kijken via iQiyi is nog niet duidelijk. Het is overigens niet zozeer dat de Chinese overheid een hekel heeft aan Westerse bedrijven, maar firma’s uit eigen land krijgen nu eenmaal de voorkeur. Aangezien iQiyi een Chinees bedrijf is kan Netflix via een omweg straks toch content aanbieden in het Aziatische land. (via The Hollywood Reporter)

Meer weten over China’s strenge internetbeleid? Check dan DIT achtergrondartikel.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *