Netflix mogelijk duurder door nieuwe Europese regels

Netflix
Alsof een tientje al niet genoeg is.

De Amerikaanse streamingdienst kost in Nederland 10 euro per maand. Een redelijke prijs, al is het mogelijk dat abonnees afhaken als de prijs omhoog gaat. Dat gaat misschien gebeuren, aldus het FD. Gisteren werd bekend dat er nieuwe regels voor videoplatformen op het wereldwijde web komen.

Met deze nieuwe regels komen er meer kosten bij kijken. De kans is aanwezig dat deze extra kosten door diensten als Netflix worden gedekt in de vorm van een duurder abonnement. Hoewel de EU-lidstaten samen een meerderheid vormen om deze nieuwe regels te realiseren is Nederland tegen.

De regel slaat op de menging tussen Amerikaanse en Europese producties. De EU wil producties uit eigen continent voorrang geven. Ook moeten videoplatformen wat betreft de EU meer Europese producties krijgen. Men spreekt over tenminste 30 procent van het aanbod. De EU hoopt met deze maatregel te voorkomen dat ‘de Amerikanen’ niet de overhand krijgen op de Europese markt.

3 reacties

 1. Het is ook nooit goed he.
  Door een Netflix, downloaden we een stuk minder. Waarom? Omdat het te betalen is en makkelijk is.
  Netflix zelf zorgt er al voor dat er redelijk wat niet-Amerikaanse producties op staan; meer dan een ieder eigenlijk had verwacht. Dus wat moeten die mensen in Europa nog zeuren?
  Die gedwongen verdelingen: wat een onzin. Als er iemand in Europa, Zuid Afrika of Tadjikistan een steengoede serie, documentaire of film maakt, dan willen we dat allemaal graag zien. Wordt het niet uit de markt geprezen, dan zal het ook op Netflix kunnen komen.
  Maar moeten we x% aan Europese producties willen? Dan ga je OF een hoop troep krijgen, of dat Netflix een hoop van de Amerikaanse dingen uit het asortiment haalt.
  Opzouten dus met die regels.

 2. Ik vind dat ze mogen opzouten met die Europese regels. Zo zijn ze steeds meer een invloed aan het uitoefenen met wat we kunnen kijken. En de Europese overheid het geld opstrijken. Beetje klaar met dat gedrag van hebzucht. Laat mensen gewoon zelf beslissen wat ze willen kijken. Als dit in China gebeurd zouden mensen er niet raar van opkijken, maar hier sluipt het ook naar binnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *