‘Netflix Nederland begint op 11 september’

'Netflix Nederland begint op 11 september'
Films & series downloaden in een grijs gebied van legaliteit, of netjes via een streaming dienst die alles op orde heeft? Wie voor het laatste kiest, kan vanaf 11 september terecht bij Netflix Nederland.

Dit valt op te maken uit uitnodigingen die Netflix naar de pers heeft gestuurd. De streaming dienst is onlangs al begonnen met het toevoegen van Nederlandse content aan het Netflix-archief, en houdt op 11 september een feestje in Amsterdam ter ere van de komst van Netflix naar ons land. Hierbij is ook CEO Reed Hastings aanwezig, evenals Famke Janssen uit de Netflix-serie Hemlock Grove. Ergo: hét PR-moment om met de uitrol te beginnen.

40 landen

Nederland is het zevende land in Europa waar Netflix start. Eerder was het de beurt aan het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland. In totaal is het bedrijf aanwezig in 40 landen, waar het een totaal abonneebestand van 36 miljoen heeft.

Welke series we straks kunnen bekijken is nog niet officieel bekend. Ook Netflix.nl geeft hierover nog geen uitsluitsel. We rekenen in ieder geval op House of Cards en Arrested Development.

Eerder lekte al uit dat de dienst in Nederland 7,99 euro per maand zou gaan kosten, maar dat is door Netflix nog niet bevestigd.

Nog geen reacties

  1. Alles valt en staat met het aanbod, in bv de UK is dat nou niet denderend te nomen.
    Vooral een hoop recent materiaal ontbreekt helaas (content wat wel in de VS beschikbaar is).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *