Netflix onthult met Morse-code details The Punisher

Je moet niet fucken met de familie van Frank Castle
The Punisher gaat de moordenaars van zijn familie belagen en Netflix onthult dat op een speciale manier.

Langzaam druppelt er meer informatie over Netflix’ The Punisher binnen. Geheel in Frank Castle-stijl – tactisch en doordacht – tweet het Twitter-account van de straffer 13 opeenvolgende maar ook onleesbare tweets. Wat blijkt na decodering van de Morse-code? Er staan 13 woorden of kleine zinnen, maar wat kan het betekenen?

De ontcijferde boodschappen luiden als volgt:
3 AM
Two Dead Men
Kandahar
Resupply
Gunner
The Judas Goat
Crosshairs
Cold Steel
Front Toward Enemy
Virtue of the Vicious
Danger Close
Home
Memento Mori

Nu keek ik – een ware Sherlock Holmes – al gelijk of de beginletters van de woorden mogelijk iets spellen of dat de woorden zelf een hint zijn naar plotlijnen of een release-datum. Het zijn daarentegen natuurlijk de titels van de afleveringen. Zoals alle Defenders (uit de kritisch kapotgemaakte serie The Defenders) krijgt ook The Punisher dus blijkbaar 13 afleveringen.

Easter eggs
Overigens zitten er wat meer hints en easter eggs in deze onthullingen, want sommige afleveringen dragen een titel die al vaker in de context van The Punisher is gebruikt. Zo is de Afghaanse stad Kandahar de plek waar Frank Castle traumatische gevechten heeft meegemaakt. Ook is de laatste aflevering – Memento Mori – waarschijnlijk een verwijzing naar een comic-reeks over The Punisher.

Mocht dat laatste daadwerkelijk het geval zijn, dan betekent dat dat Castle zijn eigen weg gaat inslaan en zich zo loskoppelt van The Defenders. Voor de duidelijkheid, hij is niet geallieerd (of lid van) het superheldenkwartet, maar kent wel wat personages uit de groep. Zo maakte we met Marvel en Netflix’ Daredevil voor het eerst kennis met de complete eindbaas die The Punisher heet.

De releasedatum van The Punisher moet nog onthuld worden, maar de tekst ‘Fall in’ moet haast wel wijzen op een release in de herfst. Op het moment gaan de geruchten over een release in november, maar meer hierover wanneer het bekend gemaakt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *